Slovensko síce môže byť typické bryndzou, no vyrábajú sa tu aj iné kvalitné syrové špeciality. Zistite, ktoré domáce syry sa tešia najväčšej priazni gastro expertov i zákazníkov.
Slovensko nezaostáva s prvotriednymi pochúťkami ani v konkurencii klasických syrov vyrobených z ovčieho mlieka. Pikantný ovčí syr či ovčí syr s korením patria k vychýreným pochúťkam. Vyznačujú sa jemnou konzistenciou a intenzívnou, poctivou chuťou ovčieho mlieka. Medzi tie najlepšie patria ovčie syry z produkcie Poľnohospodárskeho družstva Kľačianska Magura.Flickr
StoryEditor
Zabudnite na Francúzsko. Toto sú najlepšie slovenské syry
Z kozieho, ovčieho i kravského mlieka. Niektoré slovenské syry by poľahky tromfli aj zahraničnú konkurenciu.