Aj mäkké syry môžu obsahovať listeriu aj E. coli, a to najmä v prípade, že sú vyrobené z nepasterizovaného mlieka. Mali by ste ich teda konzumovať podľa dátumu na obale, alebo počas piatich až siedmich dní od nákupu.Pixabay
StoryEditor

Pozor na týchto sedem potravín. Nikdy ich nekonzumujte po dátume spotreby

13.11.2019, 07:42
Autor:
sansan
Narazili ste počas prehrabávania sa v chladničke na fľaše drahej šťavy, ktorým už uplynula doba spotreby?

Vypiť ich alebo vyhodiť do koša? Aj keď vám určite príde ľúto vyhadzovať nepoužité jedlá a nápoje, odpoveďou bude veľké áno. Konzumovať nespracované potraviny po dátume spotreby často nestojí za to riziko. Mrazené a konzervované výrobky či sušené cestoviny budú naopak s najväčšou pravdepodobnosťou v poriadku aj po expirácii. Teda za predpokladu, že ste ich správne uskladnili, píše New York Post.

Tieto potraviny však môžu byť skutočne nebezpečné.

01 - Modified: 2025-12-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské poľnohospodárstvo volí medzi modernizáciou a dovozom 02 - Modified: 2025-11-29 13:00:00 - Feat.: - Title: Upchá ti prehltnutie žuvačky črevá, alebo nie? Vedci konečne vysvetlili, čo sa v takom prípade deje 03 - Modified: 2025-11-29 08:30:00 - Feat.: - Title: 10 bežných potravín, ktoré ťa môžu zabiť. Na zozname nájdeš aj zemiaky, rebarboru či kešu 04 - Modified: 2025-11-21 14:30:00 - Feat.: - Title: Kvalita jedla je pre Slovákov luxus. Tretina ľudí kvôli cenám znižuje nároky na stravu 05 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. december 2025 16:10