Počas nákupu nemusíte presne vedieť, s čím všetkým prišli potraviny do kontaktu, čo môže byť znepokojujúce. Krátky sprievodca Mashed vám pomôže zistiť, čo máte umývať a čo naopak nie.
Aj keď si možno myslíte, že umývanie surového kuraťa, iných druhov hydiny a mäsa pred varením pomáha odstrániť baktérie a zabrániť chorobám z jedla, opak je pravdou. Voda, ktorou oplachujete hydinu, totiž nie je dostatočne horúca na to, aby skutočne zničila baktérie, a tak iba roznáša na vaše kuchynské povrchy a možno aj na telo. Keď potom pripravíte iné jedlá na tých istých povrchoch, kontaminácia vám môže spôsobiť ochorenie. Ministerstvo poľnohospodárstva USA takisto neodporúča umývanie surového mäsa, ako je hovädzie, jahňacie a bravčové. Namiesto toho radšej vždy dôkladne umyte a vyčistite kuchynské povrchy po príprave akéhokoľvek pokrmu.Pixabay
StoryEditor
Ako sa neotráviť jedlom: Potraviny, ktoré umývať musíte a ktoré určite nie
Zatiaľ čo vám môže pripadať prirodzené umývať všetky jedlá pred ich konzumáciou, nie všetky ingrediencie vyžadujú tento druh starostlivosti.