Aj keď si možno myslíte, že umývanie surového kuraťa, iných druhov hydiny a mäsa pred varením pomáha odstrániť baktérie a zabrániť chorobám z jedla, opak je pravdou. Voda, ktorou oplachujete hydinu, totiž nie je dostatočne horúca na to, aby skutočne zničila baktérie, a tak iba roznáša na vaše kuchynské povrchy a možno aj na telo. Keď potom pripravíte iné jedlá na tých istých povrchoch, kontaminácia vám môže spôsobiť ochorenie. Ministerstvo poľnohospodárstva USA takisto neodporúča umývanie surového mäsa, ako je hovädzie, jahňacie a bravčové. Namiesto toho radšej vždy dôkladne umyte a vyčistite kuchynské povrchy po príprave akéhokoľvek pokrmu.Pixabay
StoryEditor

Ako sa neotráviť jedlom: Potraviny, ktoré umývať musíte a ktoré určite nie

25.04.2017, 16:40
Autor:
sansan
Zatiaľ čo vám môže pripadať prirodzené umývať všetky jedlá pred ich konzumáciou, nie všetky ingrediencie vyžadujú tento druh starostlivosti.

Počas nákupu nemusíte presne vedieť, s čím všetkým prišli potraviny do kontaktu, čo môže byť znepokojujúce. Krátky sprievodca Mashed vám pomôže zistiť, čo máte umývať a čo naopak nie.

01 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem? 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-05 09:36:59 - Feat.: - Title: Prečo ceny jedla skokovo stúpli? Zdraženie potravín má aj znaky špekulatívnej bubliny 04 - Modified: 2024-04-03 11:19:10 - Feat.: - Title: Dvaja Matovičovi poslanci sa vybrali na nákup do Poľska. Potraviny sú u nás o 50 percent drahšie, tvrdia 05 - Modified: 2024-04-01 06:00:00 - Feat.: - Title: Zabudnutý poklad našich špajzí: Prečo si práve krúpy zaslúžia vrátiť zašlú slávu a zlepšiť reputáciu?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 18:53