Nadchádzajúce zimné obdobie si priam pýta doplnky stravy, ktoré by náš organizmus zahriali a zároveň posilnili jeho imunitu. Kým voľakedy zvykli ľudia ráno „vypaľovať červa“ štamperlíkom domácej pálenky, dnes poznáme aj iné spôsoby.
O tom, aký je ďumbier, teda zázvor účinným liekom a zároveň chutným nápojom, sme sa porozprávali s Denisou Slimákovou, ktorá sa spolu s manželom Petrom venuje spracovaniu zázvoru a výrobe alkoholických i nealkoholických zázvorových nápojov.
Čím vás zázvor očaril a prečo je vlastne taký špecifický?
Bude tomu nejakých osem alebo deväť rokov, kedy sme ako vianočný darček dostali podomácky vyrobenú zázvorovicu. Možno to poznáte, ľudia si ju zvyknú robiť doma. V liehovine macerovaný zázvor, citrón a med. A presne takáto chuťovka sa ku nám dostala a úplne nás očarila. Tá jedinečná špecifická chuť! Hľadali sme teda nejaké produkty na trhu a zistili, že vlastne takmer žiadna ponuka neexistuje. Tak sme sa pustili do vlastného experimentovania, skúšania, skúmania a postupne sme zisťovali, akou je zázvor fantastickou surovinou. Že si z neho vieme vyrábať nielen likéry, ale aj vynikajúce nealkoholické drinky. Pri podrobnejšom štúdiu vysvitlo, že zázvor nie je výnimočný iba svojou chuťou, ale naozaj má aj extrémne veľa
Zostáva vám 79% na dočítanie.