Andrej Chovan, Zuzana Chovanová - zakladatelia Lebeddie FOTO: Peter Mayer
StoryEditor

Andrej a Zuzka z Lebeddie: Inšpiratívny príbeh začal vtipným zoznámením, dospel k rodine a úspešnej značke

10.02.2024, 00:00
  • Ona je pokojná, so zmyslom pre detail, on vizionár plný nápadov a obaja sršia dobrosrdečnosťou.
  • Zuzana a Andrej Chovanovci vytvorili nielen rodinu, ale aj úspešnú značku Lebeddie.
  • Prečítajte si rozhovor s touto inšpiratívnou dvojicou, ktorej prácu si zamilovali mnohí majitelia štvornohých miláčikov.
  • Článok bol publikovaný v HN magazíne, ktorý vychádza každý piatok ako príloha Hospodárskych novín, kde pravidelne v rubrike Ako to je naozaj predstavujeme inšpiratívne dvojice z rôznych oblastí spoločenského diania.

Zuzana Chovanová a Andrej Chovan sa zoznámili ešte pred rokmi. Do ich vzťahu neskôr pibudol psík Eddie, o ktorom zhodne tvrdia, že bol ich inšpiráciou a pomyselným zakladateľom úspešnej udržateľnej slovenskej značky pelechov Lebeddie.

"Eddie k nám prišiel ako ustráchaný útulkáč na jeseň 2020. Celý nápad vznikol vďaka Eddiemu a našu energiu sme do toho vložili najmä preňho."  Zlom nastal, keď ich Eddie opustil. Napriek strate si uvedomili, že značku Lebeddie nezaložili pre Eddieho, ale, ako tvrdia, "on založil Lebeddie pre nich".

Do ich rodiny neskôr pribudol psík Bernie a vytúžená dcérka. Aktuálne tvoria neoddeliteľnú štvoricu, z ktorej pri rozhovore šiel pocit pokoja, pozitívnej energie a nadšenia pre prácu pre ľudí aj zvieratá.

Prečítajte si rozhovor s ďalšou inšpiratívnou dvojicou (ktorej asistoval aj psík Bernie a dcérka), ktorý, ako každý týždeň, nájdete v HN magazíne v rubrike Ako to je naozaj: 

Vtipné zoznámenie aj láska na prvý pohľad

Andrej: Zoznámili sme sa na oslave kamarátky. Od prvej sekundy som vedel, že chcem teba, to bolo pred jedenástimi rokmi.

Zuzana: Všimla som si ťa hneď. Ako si totiž vošiel, zhodil si vešiak so všetkými bundami (smiech). Potom si sa snažil dostať ku mne tak, že si na seba niečo vylial a tváril sa, že si kvôli tomu musíš presadnúť ku mne, a poveril si kamaráta, aby zistil, či niekoho mám. Začali sme sa rozprávať, neskôr si písať a potom randiť. Presvedčil si ma tým, že si sa chcel rozprávať a počúval si, čo hovorím. Bolo to jednoducho iné (úsmev).

Zuzana Chovanová

Spoluzakladateľka Lebeddie. Študovala Komenského univerzitu odbor aplikovaná geofyzika so špecializáciou na seizmológiu a pracuje v technologickej firme. Aktuálne je na materskej dovolenke.

Andrej: Upútala si ma prirodzeným vyžarovaním. Vycítil som, že si partnerka do života. Máme aj podobný zmysel pre humor.

Zuzana: Keď máme ťažký deň, povieme si niečo zábavné či ironické, a tým to odľahčíme.

Andrej: Zrazu sa smejeme a už je dobre. V hocijakej situácii mi vieš zlepšiť deň.

Keď je práca poslaním, vášňou aj spojivom

Zuzana: Všetko sa začalo psíkom Eddiem, ktorého sme mali ešte pred Berniem. Nebola som „psičkár“, ty áno a dlho si ma lámal, aby sme si nejakého zadovážili. Eddie bol u nás v dočasnej opatere a počas nej sa to zlomilo, ukázal si mi lásku k psom.

Andrej Chovan

Spoluzakladateľ firmy Lebeddie. Vyštudoval Komenského univerzitu, Európske štúdiá a medzinárodné vzťahy. Pracoval v Globsec-u a ako ekonomický poradca na britskej a americkej ambasáde v Bratislave.

Andrej: Väčšina tých, ktorí nemali psa, majú dojem, že to bude starosť. Ja som mal viacero psov, tak som vedel, že treba urobiť krok cez tú bariéru a psa začnete vidieť ako obohatenie a stane sa členom rodiny.

Zuzana: Keď prišiel Eddie, v pelechu, ktorý sme mu kúpili, sa nevedel udomácniť. Tebe napadlo vymyslieť mu taký, v ktorom mu bude dobre.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 38% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-01-25 09:14:23 - Feat.: 0 - Title: Ronie a Maxo: Randením si neprešli, všetko totiž spečatila vážna nehoda. Tam sa to zaklincovalo, zhodujú sa
01 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Takto sme mali fičať Bratislavou: Pozrite si archívne zábery a vizualizácie nepostaveného metra 02 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 04 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 05 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 22:41