Tomáš Eibner SNÍMKA: Spodniaková MiroslavaSNÍMKA: Spodniaková Miroslava
StoryEditor

Slovenský režisér a producent odhalil pozadie televíznej zábavy aj kauzy v Inkognite

15.09.2022, 00:00
  • Začínal ako kameraman v lokálnej televízii, v roku 2005 ho posadili na režisérsku stoličku, keď mu zverili projekt VyVolení.
  • Odvtedy má slovenský režisér a producent Tomáš Eibner na konte množstvo veľkých projektov: Eurovízia, Legendy popu, Hit storočia, SuperStar, Zlatá maska či kuchárske relácie Masterchef, Moja mama varí lepšie ako tvoja aj Bez servítky.
  • „Pravdupovediac, najmenej ma bavia kuchárske šou, lebo ja sa vo varení absolútne nevyznám. A paradoxne ich robím najčastejšie,“ priznáva so smiechom.
  • Prečo poschovával súťažiacim z Bez servítky lopáriky s nízkym hodnotením? Zmestí sa dvadsaťčlenný štáb do garsónky a môžu pripravované jedlá ochutnávať? To všetko sa dozviete v rozhovore pre magazín Téma.

Ako producent a režisér máte pod palcom množstvo relácií, je nejaká, ktorú máte najradšej?

V okamihu, keď pracujem na nejakom projekte, tak ním naplno žijem. Ale ak by som mal niektorý z nich postaviť na pomyselný piedestál, tak určite Inkognito. Vždy, keď idem na nakrúcanie, tak sa teším, pretože nejdem do práce, ale dobre sa zabaviť a zasmiať. Nedám na tú reláciu dopustiť. Pre mňa je to miesto, kde sa stretáva rodina. Úžasná robota, sen každého jedného režiséra.

Michal Hudák mi hovoril, že na tú reláciu neexistuje scenár.

Presne tak. Okrem hostí, ktorí sú dopredu dohodnutí, je to čistá improvizácia a spontánnosť, v tom sú hádači majstri. Sú absolútne zohratí, oni sami sa pri nakrúcaní výborne zabávajú a aj my všetci zo štábu sa tri hodiny smejeme.

Inkognito malo aj pokutu za humor, ktorý bol podľa televíznej rady cez čiaru. To je práca režiséra, aby ustriehol, čo áno a čo už nie?

V zásade áno, ale z mojej strany sú zásahy do obsahu minimálne. Nepáči sa mi predstava, že by sme cenzurovali humor a určovali mu hranice. Navyše, dnes už sa relácia vysiela takmer po desiatej hodine, keď sú pravidlá voľnejšie. Navyše sú to všetko dospelí ľudia, ktorí vedia, kde sú hranice dobrého vkusu, a humor, ktorý je v Inkognite, vôbec nie je založený na vulgarizmoch a nechutnostiach. A tak sa držíme pravidla, že dovolené je všetko, ale, samozrejme, ak je niečo „too much“, tak to vystrihneme.

Otázkou je, kto rozhoduje o tom, čo je „too much“, pretože podľa niektorých divákov bolo cez čiaru „škrabkanie“ Maroša Kramára. Vy ste to tak nevnímali, inak by sa to zrejme v relácii neocitlo, nie?

To bola veľmi nešťastná kauza...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 89% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-09-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Katarína Nádaská: Uchovanie potravín bola alfa a omega. Biely chlieb bol vzácny, nejedla ho ani šľachta 02 - Modified: 2022-09-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kouč osobných financií Ľuboš Vittek: Záleží hlavne na tom, aby sa ľudia o svoje peniaze zaujímali 03 - Modified: 2022-08-01 07:31:10 - Feat.: 0 - Title: Herec Boris Farkaš: Práca je pre mňa dobre vymakaná zábava
01 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete? 02 - Modified: 2024-10-31 23:00:00 - Feat.: - Title: Oblbnúť mozog, vypnúť žiadostivosť: Je to forma psychického násilia, tvrdia odpadlíci od Svedkov Jehovových 03 - Modified: 2024-10-31 16:00:00 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Ondrej Kandráč: S manželkou nám odpovedali aj na intímne otázky 04 - Modified: 2024-10-31 12:00:00 - Feat.: - Title: Návhár Boris Hanečka: Poviem vám, prečo chodím dogabaný! 05 - Modified: 2024-10-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Zuzana Smatanová: Rozbila som sa na kúsky a zase poskladala nanovo. Je užitočné držať sa "na nule"
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
02. november 2024 17:40