Skúšky a premiéry v divadlách, seriály… V posledných mesiacoch máte toho veľa a deň máte zjavne naplánovaný do poslednej hodiny. Ako sa vám to páči?
Dobre, ale aj tá najmilovanejšia práca sa dá niekedy neznášať, nie? Respektíve neznášať niečo, čo je jej súčasťou…
Ale láska?
Hej, poctivá a vypracovaná.
V Sľube hráte detského chirurga. Igor – alebo, ako by povedala vaša seriálová matka Eva Pavlíková, Igorček – je chalanisko z dobrej rodiny. Milý, šikovný a láskavý. To sa musí hrať jedna radosť. Alebo je to presne naopak?
Hrá sa celkom fajn, až je to podozrivé.
Prečo podozrivé?
Som zvyknutý strašne veľa premýšľať a dobre sa na úlohu pripraviť. Tak to mám rád. Pri Igorovi som prišiel na to, že z toho musím trošku zvoľniť a pustiť do toho viac svojej intuície a hľadať Igorov šarm. Lebo ten jeho je trochu iný ako môj. Igor bol, každopádne, skok. Točil som totiž súbežne Dunaj, k vašim službám, Sľub a ešte jeden film. K tomu som mal divadelné premiéry, takže som musel veľa „skákať“ z jednej veci na druhú. Navyše, to ako sa na Slovensku točia seriály, nie je pre hercov veľmi milosrdné. Naše nasadenie musí byť tristopercentné – samozrejme, je to na každom hercovi, aké to chce mať.
Vy to chcete mať aké?
Ja to potrebujem urobiť výborne alebo aspoň najlepšie ako je v mojich silách, lebo keď to tak nie je, som veľmi frustrovaný. Neviem sa uspokojiť s ničím, čo je menej. Pri Igorovi bolo pre mňa najťažšie hľadať… No, takto. Igor je hlavne neskutočne pekný človek. V mnohých veciach je veľmi inšpiratívny, pretože má vnútorný pokoj, ktorý, aspoň podľa mňa, pramení z jeho pripravenosti a poctivosti. Vďaka tomu vie veci kulantne a šarmantne zvládnuť. Pochádza z rodiny komunistických papalášov, v ktorej záleží na póze. Záleží na tom, ako čo vyzerá, ako čo pôsobí, čo si kto o vás myslí.
Zostáva vám 87% na dočítanie.