Prečítajte si rozhovor s Rastislavom Neupauerom, výkonným riaditeľom Mäsovýroba Štefan Knižka.
Údeniny boli v minulosti tradičnou súčasťou jedálnička našich predkov. Ako ich vyrábal váš dedo Štefan Knižka?
Vyrábal ich tradične tak, ako bol naučený, tie receptúry sú vo svojej podstate jednoduché, dedia sa z pokolenia na pokolenie, či už v mäsospracujúcich podnikoch, alebo v rodinách, kde je domáca zabíjačka a výroba domácich mäsových výrobkov súčasťou rodinných tradícií. Základom sú kvalitné suroviny: čerstvé vychladené mäso,
prírodné koreniny, prírodné črevá a dodržanie predpísaných postupov pri ich spracovaní.
Po roku 1989 začali prichádzať do slovenských obchodov trošku iné údeniny – mali krajšiu farbu, menila sa ich chuť, vzhľad. Prečo ste vo vašej firme trvali na tom, že bude pokračovať v tradícii a vyrábať akoby „po s...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2018-04-24 08:35:35 - Feat.: 0 - Title: Už žiadne vegánske klobásy ani slanina. Francúzsko zakáže zavádzajúce názvy
02 - Modified: 2018-11-21 06:30:11 - Feat.: 0 - Title: Slanina, mlieko alebo čipsy: Takto vyzerá 200 kalórií v porciách bežných potravín
01 - Modified: 2025-12-25 23:18:59 - Feat.: - Title: Rarita strednej Európy: Vodný kolový mlyn v Jelke je tým dedičstvom, ktoré môžeme hrdo ukazovať svetu
02 - Modified: 2025-12-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Hĺbkové vylepšenia pre jedno z najlacnejších áut na trhu. Poznáme už aj slovenské ceny
03 - Modified: 2025-12-22 11:25:02 - Feat.: - Title: Tunel Višňové je otvorený: Keď ho začali stavať, neexistoval Google ani smartfóny. Pozrite, čo všetko sa za ten čas zmenilo
04 - Modified: 2025-12-21 20:13:16 - Feat.: - Title: Poľský minister zahraničia kritizoval postoje Slovenska k zdrojom energie z Ruska
05 - Modified: 2025-12-21 19:00:00 - Feat.: - Title: Slovensko síce upadá, ale dobre sa tu žije