Prečítajte si rozhovor s Rastislavom Neupauerom, výkonným riaditeľom Mäsovýroba Štefan Knižka.
Údeniny boli v minulosti tradičnou súčasťou jedálnička našich predkov. Ako ich vyrábal váš dedo Štefan Knižka?
Vyrábal ich tradične tak, ako bol naučený, tie receptúry sú vo svojej podstate jednoduché, dedia sa z pokolenia na pokolenie, či už v mäsospracujúcich podnikoch, alebo v rodinách, kde je domáca zabíjačka a výroba domácich mäsových výrobkov súčasťou rodinných tradícií. Základom sú kvalitné suroviny: čerstvé vychladené mäso,
prírodné koreniny, prírodné črevá a dodržanie predpísaných postupov pri ich spracovaní.
Po roku 1989 začali prichádzať do slovenských obchodov trošku iné údeniny – mali krajšiu farbu, menila sa ich chuť, vzhľad. Prečo ste vo vašej firme trvali na tom, že bude pokračovať v tradícii a vyrábať akoby „po s...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2018-04-24 08:35:35 - Feat.: 0 - Title: Už žiadne vegánske klobásy ani slanina. Francúzsko zakáže zavádzajúce názvy
02 - Modified: 2018-11-21 06:30:11 - Feat.: 0 - Title: Slanina, mlieko alebo čipsy: Takto vyzerá 200 kalórií v porciách bežných potravín
01 - Modified: 2025-03-26 14:37:22 - Feat.: - Title: Moderná, kreatívna prezentácia
02 - Modified: 2025-03-26 13:36:11 - Feat.: - Title: Nákladné autá sa od polnoci dostanú zo Slovenska do Česka iba cez štyri priechody
03 - Modified: 2025-03-26 09:06:41 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Čo prinesie Hlinov opozičný stôl SaS o slintačke a krívačke?
04 - Modified: 2025-03-26 08:39:31 - Feat.: - Title: Rada Európy uznáva pokrok Slovenska v boji proti obchodovaniu s ľuďmi, nabáda však na zlepšenie
05 - Modified: 2025-03-25 17:00:00 - Feat.: - Title: My hundreme, a čo Rusi, keď majú hypotéky za 30 percent (komentár)