Prečítajte si rozhovor s Rastislavom Neupauerom, výkonným riaditeľom Mäsovýroba Štefan Knižka.
Údeniny boli v minulosti tradičnou súčasťou jedálnička našich predkov. Ako ich vyrábal váš dedo Štefan Knižka?
Vyrábal ich tradične tak, ako bol naučený, tie receptúry sú vo svojej podstate jednoduché, dedia sa z pokolenia na pokolenie, či už v mäsospracujúcich podnikoch, alebo v rodinách, kde je domáca zabíjačka a výroba domácich mäsových výrobkov súčasťou rodinných tradícií. Základom sú kvalitné suroviny: čerstvé vychladené mäso,
prírodné koreniny, prírodné črevá a dodržanie predpísaných postupov pri ich spracovaní.
Po roku 1989 začali prichádzať do slovenských obchodov trošku iné údeniny – mali krajšiu farbu, menila sa ich chuť, vzhľad. Prečo ste vo vašej firme trvali na tom, že bude pokračovať v tradícii a vyrábať akoby „po s...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2018-04-24 08:35:35 - Feat.: 0 - Title: Už žiadne vegánske klobásy ani slanina. Francúzsko zakáže zavádzajúce názvy
02 - Modified: 2018-11-21 06:30:11 - Feat.: 0 - Title: Slanina, mlieko alebo čipsy: Takto vyzerá 200 kalórií v porciách bežných potravín
01 - Modified: 2024-11-21 12:39:08 - Feat.: - Title: Dodávky elektriny zo Slovenska na Ukrajinu tento rok výrazne stúpli
02 - Modified: 2024-11-20 23:00:00 - Feat.: - Title: Útok na dáta v ambulancii? Už sa to deje
03 - Modified: 2024-11-20 09:27:28 - Feat.: - Title: Keď Fico povedal, že Žiga môže parlament riadiť až do volieb, nemuselo to byť len tak
04 - Modified: 2024-11-19 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako dobrá môže byť pre Slovensko tá „zlá“ Zelená dohoda
05 - Modified: 2024-11-19 18:02:40 - Feat.: - Title: Vzťahy medzi Slovákmi a Čechmi nenarušia žiadne vládne nedorozumenia, zhodli sa Pellegrini s Klausom