StoryEditor

Aj šišky či horúca čokoláda môžu byť zdravé. Pripravte si ich inak

16.09.2015, 11:08
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Chutné, sezónne a zdravšie. Prinášame vám tipy na menej kalorické  varianty obľúbených pochúťok podľa portálu buzzfeed.com.

Pečené šišky

Potrebujeme:
1 a 3/4 šálky celozrnnej múky
pol šálky trstinového alebo kokosového cukru
2 vajcia
1 lyžičku prášku do pečiva
pol lyžičky jedlej sódy
2 lyžice olivového oleja
pol šálky mandľového mlieka
1/3 šálky jablkového pyré
štvrť lyžičky drvených klinčekov
pol lyžičky kardamómu
štvrť lyžičky škorice
štvrť lyžičky muškátového orieška
Na glazúru:
6 lyžíc rozpusteného masla
3/4 šálky trstinového alebo kokosového cukru
štvrť lyžičky drvených klinčekov
pol lyžičky kardamómu
pol lyžičky škorice
pol lyžičky muškátového orieška
Ako na to:
Predhrejte rúru na 160 ° C. Namažte dve formy na šišky a dajte bokom. V miske si vyšľahajte vajcia, jablčnú omáčku, cukor, mlieko a olej. Pridajte múku, prášok do pečiva, sódu a korenie – a šľahajte, kým sa všetko nespojí do cesta. Potom ním naplňte každý otvor na šišku asi do výšky dvoch tretín. Pečte ich asi 20 minút a potom ich nechajte vychladnúť. Kým chladnú, rozpustite si maslo a zmiešajte cukor s koreninami na glazúru. Potom každú šišku ponorte do masla a následne do cukru. Podávajte.


Horúca tekvicová čokoláda

(2 porcie)
Potrebujeme:
štipku muškátového oriešku a sušeného zázvoru
1 šálku mlieka (môže byť aj rastlinné)
3 lyžice tekvicového pyré (rozmixovanej tekvice)
polku lyžičky vanilkového extraktu
polku lyžičky škorice
2 polievkové lyžice kakaa
2 polievkové lyžice postrúhanej čokolády (podľa chuti)
Ako na to:
Na slabom ohni si zohrejte mlieko, tekvicu, škoricu, muškátový oriešok a zázvor. Pridajte vanilku, kakao a čokoládu a nechajte celú zmes dobre zovrieť, aby sa na nej tvorili bublinky.
Výsledkom by mala byť hustá a hladká horúca čokoláda.


Vegánska tekvicová zmrzlina

Potrebujeme:
420 ml kokosového mlieka
1 šálku nesladeného mandľového mlieka
1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
1 lyžičku škorice
1/2 lyžičky muškátového orieška
1/4 lyžičky mletého klinčeka
3/4 šálky trstinového alebo kokosového sirupu
1 a 1/4 šálky tekvicového pyré (rozmixovanej tekvice)
Ako na to:
Všetky prísady dôkladne zmiešame vo veľkej mise a necháme asi hodinu v chladničke. Potom vložíme do zmrzlinovača a pripravíme podľa návodu prístroja.

01 - Modified: 2007-09-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: New York Times ponúkne články na internete zdarma
01 - Modified: 2024-10-05 06:00:00 - Feat.: - Title: Mykológ: Prečo nemožno hubu označiť za liek, ktorá je afrodiziakom a ktoré majú najviac liečivých látok? 02 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor? 03 - Modified: 2024-10-04 16:00:00 - Feat.: - Title: Nevarte ich ani nepečte: Tieto potraviny by sa mali konzumovať v surovom stave 04 - Modified: 2024-10-04 14:32:16 - Feat.: - Title: Mŕtvicu dostáva čoraz viac mladších ľudí. Štúdia odhaľuje, prečo mozgové príhody celosvetovo narastajú 05 - Modified: 2024-10-04 14:22:33 - Feat.: - Title: Tento kvíz vám jedného dňa môže zachrániť život. Ak ho nedáte na plný počet, môžete mať vážny problém
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. október 2024 20:08