StoryEditor

10 potravín, pri ktorých na vás číha riziko

07.12.2015, 23:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Otrava jedlom je nepríjemná, dokonca vám môže ohroziť aj život. Našťastie, v našich podmienkach ide o relatívne vzácnu skúsenosť. Napriek tomu je užitočné dozvedieť sa, v ktorých potravinách na vás číha potenciálne riziko. Tu je desať tipov podľa portálu Health.com. Hneď na úvod však upozorňujeme, že týmto potravinám by ste sa preto nemali vyhýbať. Akurát byť obozretným.

Listová zelenina

Áno, reč je o vašom obľúbenom hlávkovom šaláte, čakanke, špenáte, kapuste, keli či rukole. A zároveň o zelenine, ktorá len v USA medzi rokmi 1998 a 2008 spôsobila 8836 zdravotných problémov. (Teda – tých ohlásených.) Dôvodom môže byť kontaminácia hnojom, prípadne čistenie v špinavej vode ešte predtým, než sa dostala do obchodu. Na zníženie rizika nákazy sa odporúča dôkladné umytie zeleniny pred použitím a takisto krájanie na osobitnej doske. Aby sa potenciálne baktérie nešírili ďalej.

Ostatné potraviny nájdete vo fotogalérii.


01 - Modified: 2007-11-30 07:25:45 - Feat.: 0 - Title: Analýza HN: Daň, ktorá sa nevolá daň
01 - Modified: 2024-11-21 11:06:26 - Feat.: - Title: Kašlete? Možno je to z upratovania. Chemické prostriedky škodia podobne ako fajčenie 02 - Modified: 2024-11-20 14:51:46 - Feat.: - Title: Štúdia: Hluk premávky môže spôsobiť neplodnosť u žien, znečistený vzduch u mužov 03 - Modified: 2024-11-20 10:00:00 - Feat.: - Title: KVÍZ: Dnes oslavujeme Medzinárodný deň bez fajčenia. Čo o ňom viete? 04 - Modified: 2024-11-19 17:00:00 - Feat.: - Title: Extrémne premeny: Michal dostane druhú šancu, koniec šikane a trápeniu 05 - Modified: 2024-11-18 13:15:34 - Feat.: - Title: Údajne neužitočný orgán nám lekári často odstraňujú. Ako sa však ukázalo, môže byť účinný v boji proti rakovine
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
21. november 2024 15:34