StoryEditor

10 potravín, pri ktorých na vás číha riziko

07.12.2015, 23:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Otrava jedlom je nepríjemná, dokonca vám môže ohroziť aj život. Našťastie, v našich podmienkach ide o relatívne vzácnu skúsenosť. Napriek tomu je užitočné dozvedieť sa, v ktorých potravinách na vás číha potenciálne riziko. Tu je desať tipov podľa portálu Health.com. Hneď na úvod však upozorňujeme, že týmto potravinám by ste sa preto nemali vyhýbať. Akurát byť obozretným.

Listová zelenina

Áno, reč je o vašom obľúbenom hlávkovom šaláte, čakanke, špenáte, kapuste, keli či rukole. A zároveň o zelenine, ktorá len v USA medzi rokmi 1998 a 2008 spôsobila 8836 zdravotných problémov. (Teda – tých ohlásených.) Dôvodom môže byť kontaminácia hnojom, prípadne čistenie v špinavej vode ešte predtým, než sa dostala do obchodu. Na zníženie rizika nákazy sa odporúča dôkladné umytie zeleniny pred použitím a takisto krájanie na osobitnej doske. Aby sa potenciálne baktérie nešírili ďalej.

Ostatné potraviny nájdete vo fotogalérii.


01 - Modified: 2007-11-30 07:25:45 - Feat.: 0 - Title: Analýza HN: Daň, ktorá sa nevolá daň
01 - Modified: 2024-12-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Prísady do jedál, ktoré liečia. Čo zaberá na boľavé zuby a žalúdok či podporuje chudnutie? 02 - Modified: 2024-12-19 09:00:00 - Feat.: - Title: Profesor strávil pod vodou 100 dní. Jeho biologický vek sa znížil o 10 rokov a objavil nový organizmus 03 - Modified: 2024-12-18 10:10:02 - Feat.: - Title: Nepodložené presvedčenia ohrozujú verejné zdravie. Prevenciu nahradí liečba, tvrdia vedci 04 - Modified: 2024-12-17 09:00:00 - Feat.: - Title: Odborníčka na zdravé stravovanie Margit Slimáková: Keď sme dostatočne sýte, nebudeme maškrtiť 05 - Modified: 2024-12-16 13:00:00 - Feat.: - Title: Nepribrať cez Vianoce? Nečudujte sa, sá sa to!
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. december 2024 06:12