Obľúbené kešu orechy sa nepredávajú v prírodnej forme. A to je dobre. Tepelne sa upravujú pražením či v pare, aby prišli o jedovatú zložku urushiol.Flickr.com
StoryEditor

10 nebezpečných potravín. Tieto vás môžu regulárne otráviť

28.11.2016, 14:15
Autor:
bonbon
Bežná súčasť jedálnička a pritom zdravotná hrozba.

Po 20-tich rokoch, čo zastupuje ľudí v prípadoch otravy jedlom, americký právnik Bill Marler jednoducho už niektoré potraviny neje. Advokát, ktorý sa po prepuknutí vírusu E. coli súdi s reťazcom rýchleho občerstvenia Chipotle, sa pre médiá vyjadril, ktoré potraviny a jedlá definitívne vyňal zo svojich jedál.

Americký právnik už pre svojich klientov vysúdil neuveriteľných 600 miliónov v potravinársko-zdravotníckych kauzách a teraz tvrdí, že isté jedlá skrátka za určite riziká nestoja, píše magazín Iflscience.com.

Ktoré potraviny majú jedovaté zložky?

01 - Modified: 2024-12-22 07:15:00 - Feat.: - Title: Polievka z vrany, v čase pôstu aj bobor. Na šľachtických stoloch boli kedysi pokrmy, ktoré by sme dnes nejedli 02 - Modified: 2024-12-22 06:30:00 - Feat.: - Title: Otázniky (nielen) okolo Štedrej večere: Ako z rýb vyťažiť to najlepšie a aká je najlepšia voľba? 03 - Modified: 2024-12-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Prísady do jedál, ktoré liečia. Čo zaberá na boľavé zuby a žalúdok či podporuje chudnutie? 04 - Modified: 2024-12-20 11:44:06 - Feat.: - Title: Nezneužijeme pokles DPH, sľubuje poľnohospodárska a potravinárska komora po rokovaní s Ficom 05 - Modified: 2024-12-19 09:00:00 - Feat.: - Title: Profesor strávil pod vodou 100 dní. Jeho biologický vek sa znížil o 10 rokov a objavil nový organizmus
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. december 2024 10:59