Obľúbené kešu orechy sa nepredávajú v prírodnej forme. A to je dobre. Tepelne sa upravujú pražením či v pare, aby prišli o jedovatú zložku urushiol.Flickr.com
StoryEditor

10 nebezpečných potravín. Tieto vás môžu regulárne otráviť

28.11.2016, 14:15
Autor:
bonbon
Bežná súčasť jedálnička a pritom zdravotná hrozba.

Po 20-tich rokoch, čo zastupuje ľudí v prípadoch otravy jedlom, americký právnik Bill Marler jednoducho už niektoré potraviny neje. Advokát, ktorý sa po prepuknutí vírusu E. coli súdi s reťazcom rýchleho občerstvenia Chipotle, sa pre médiá vyjadril, ktoré potraviny a jedlá definitívne vyňal zo svojich jedál.

Americký právnik už pre svojich klientov vysúdil neuveriteľných 600 miliónov v potravinársko-zdravotníckych kauzách a teraz tvrdí, že isté jedlá skrátka za určite riziká nestoja, píše magazín Iflscience.com.

Ktoré potraviny majú jedovaté zložky?

01 - Modified: 2025-12-25 15:00:00 - Feat.: - Title: Génom sa nedá klamať: Rozhovor s genetičkou Luciou Staroveckou Copák 02 - Modified: 2025-12-25 10:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Bizár alebo úspech? YouTuber sa tri mesiace sprchoval ľadovou vodou, takto sa zmenilo jeho telo 03 - Modified: 2025-12-25 07:00:00 - Feat.: - Title: Lekár tvrdí, že týchto 7 návykov ti v roku 2026 dokáže zmeniť život. Nejde o žiadne extrémy, všetky sú zadarmo! 04 - Modified: 2025-12-24 17:36:29 - Feat.: - Title: Počas Vianoc si treba ustriehnuť alkohol a obmedziť množstvo koláčov 05 - Modified: 2025-12-24 16:37:22 - Feat.: - Title: Nedostatky sa v novembri 2025 zistili pri 191 z 3657 kontrol potravín
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. december 2025 06:22