Hotel Lomnica SNÍMKA: Hotel LomnicaSNÍMKA: Hotel Lomnica
StoryEditor

Zlaté slovenské remeslo: Najväčšie študentské talenty mieria do päťhviezdičkovej kuchyne

03.10.2023, 16:00

To všetko získajú na duálnom vzdelávaní v päťhviezdičkovom Hoteli Lomnica študenti zo Strednej odbornej školy gastronómie a služieb v Prešove, odbor - cukrár pekár.

„Dobrí študenti sú pýchou každej školy. Dobrí cukrári sú pýchou každej cukrárne či reštaurácie. Z tohto pohľadu sme hrdí dvojnásobne, lebo zaúčame tých najlepších,“ hovorí Miriama Vojčíková, riaditeľka päťhviezdičkového Hotela LomnicaHotela Lomnica.

V rámci duálneho vzdelávania začal totiž najstarší tatranský hotel spolupracovať už s druhou odbornou školou. Po SOŠ v Hornom Smokovci uzavrel partnerstvo aj so SOŠ gastronómie a služieb z Prešova.

image

Hotel Lomnica SNÍMKA: Hotel Lomnica

SNÍMKA: Hotel Lomnica

Záujem študentov z odboru cukrár – pekár niekoľkonásobne prevýšil kapacity hotela. „Teší nás veľký záujem, zvlášť v tejto dobe, keď Tatry bojujú s nedostatkom kvalifikovaného personálu v gastre.  Máme so študentami dobré skúsenosti, sú obohatením nášho kolektívu. Chceme ich naučiť nielen remeslu, ale doslova umeniu na tanieri,“ opisuje Miriama Vojčíková.

Súčaseťou päťhviezdičkového Hotela Lomnica je aj a‘la carte reštaurácia Sissi, fine dining reštaurácia Franz Josef a kaviareň Mozart. Študenti v duálnom vzdelávaní dostávajú od hotela štipendium, ale aj ponuky ostať v hoteli pracovať aj po ukončení štúdia.

image

Hotel Lomnica, Vysoké Tatry SNÍMKA: Hotel Lomnica

SNÍMKA: Hotel Lomnica

Praktické vyučovanie bude prebiehať aj v nedávno otvorenej remeselnej pekárni v Kuszmannovom bazári, ktorá je prvou vo Vysokých Tatrách. Pekáreň patrí rovnakému majiteľovi ako Hotel Lomnica, rodinnej investičnej spoločnosti ZAR. Prevádzka disponuje najmodernejším vybavením, podporujúcim remeselnú výrobu.  

image

Hotel Lomnica SNÍMKA: Hotel Lomnica

SNÍMKA: Hotel Lomnica

„Študentov chceme podporovať v ich talente a kreativite nielen na pôde školy, ale priamo v kuchyni, ktorá dosahuje medzinárodnú úroveň. Verím, že spoluprácu budeme prehlbovať,“ uviedla Andrea Klačeková, riaditeľka SOŠ gastronómie a služieb z Prešova, ktorá patrí k jednej z najlepších na východnom Slovensku.

image

Hotel Lomnica, ukážka výučby SNÍMKA: Hotel Lomnica

SNÍMKA: Hotel Lomnica

V aktuálnom školskom roku nastupujú do Hotela Lomnica dvaja študenti z odboru cukrár, štyria pokračujú v hoteli už druhý rok. Všetci absolvovali výberové konanie. „Veríme, že u nás získajú študenti najkvalitnejší základ vo všetkých smeroch a okrem remesla pochopia aj víziu, kam sa uberáme. A že ich osloví odvážne zážitkové kulinárske umenie, inovatívny prístup a priateľský kolektív,“ uzavrela riaditeľka Hotela Lomnica.

ZAR

Rodinná investičná spoločnosť ZAR dlhodobo investuje do prémiových nehnuteľností na Slovensku, podniká v HORECA segmente i vo vinohradníctve. Do jej portfólia patrí najstarší tatranský Hotel Lomnica, Kuszmannov bazár v Tatranskej Lomnici, Kaštieľ Pálffy s vinárstvom ViaJur a pivovar Pálffy Brauerei v Svätom Jure pri Bratislave. V usadlosti Farná sa venuje ekologickému vinohradníctvu a pestovaniu zeleniny.

01 - Modified: 2023-08-15 14:51:58 - Feat.: 1 - Title: Za podpriemerné víno za tri eurá dostal someliér zlatú medailu. Nachytal prestížnu súťaž 02 - Modified: 2023-08-05 13:36:50 - Feat.: 0 - Title: Valentína Sedileková, zakladateľka projektu Chuť žiť: Každá diéta len zvyšuje riziko depresie 03 - Modified: 2023-08-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Žiadna múka, všetko raw a éra influencerov. Ako sa menia trendy vo výžive a kedy ide len hlúposti?
01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Tabuľka cien potravín: veľké porovnanie desiatok produktov, polovica z nich zlacnela (prehľad) 02 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Komu sa oplatí kúpiť byt? V Bratislave stále nájdeme spomienkový optimizmus, tvrdí expert pre HN (rozhovor) 03 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 04 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Ceny akcií zdravotných poisťovní sa zosypali 05 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 10:47