StoryEditor

Slaninou či masťou proti COVID-19? Tieto potraviny sú prirodzenými zdrojmi vitamínu D

18.05.2020, 18:00
Autor:
jobjob
Nedávno zverejnené výsledky štúdie medzinárodnej skupiny vedcov naznačujú, že riziko ochorenia a úmrtia na COVID-19 klesá so zvyšujúcou sa hladinou vitamínu D.

Vitamín D je pre zdravie a imunitu veľmi prospešný, ale predávkovanie môže byť pre organizmus toxické. Ideálne je, ak ho telu dodáte prostredníctvom vhodného jedálnička a dostatočného slnečného žiarenia.

Za bezpečnú dennú dávku vitamínu D je považované množstvo maximálne 4000 IU, teda 100 mikrogramov. Čo sa týka špeciálnych prípravkov, tie by vám mal predpísať lekár a treťou zásadou je pravidelná kontrola hladiny vitamínu D v krvi.

Ako doplniť množstvo vitamínu D prirodzene, si pozrite v galérii:

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2021-03-01 08:00:45 - Feat.: 0 - Title: Mäso so zemiakmi či s ryžou? Štúdia dokazuje, čo riskujete nesprávnou kombináciou jedál 02 - Modified: 2020-10-30 08:56:14 - Feat.: 0 - Title: Sú lacné a liečia. Viete vôbec, aké množstvo benefitov ukrývajú obyčajné zemiaky? 03 - Modified: 2020-05-13 19:13:22 - Feat.: 0 - Title: Hrozba na tanieri v období koronavírusu? Toto sú najhoršie jedlá, ktoré si môžete vybrať
01 - Modified: 2022-12-02 14:33:14 - Feat.: - Title: HN24: Matovič 02 - Modified: 2022-12-02 16:24:08 - Feat.: - Title: Matovič oznámil, že koalícia sa dohodla na znížení DPH aj pre gastro. Samosprávy dostanú kompenzácie 03 - Modified: 2022-12-02 10:43:35 - Feat.: - Title: Čínske protesty rozprúdili neistotu medzi investormi 04 - Modified: 2022-12-02 09:03:02 - Feat.: - Title: Covid na Slovensku: Z PCR testov zistili 125 nových prípadov, pribudli tri úmrtia 05 - Modified: 2022-12-01 16:12:31 - Feat.: - Title: Migréna či žalúdočné problémy? Od bolesti vám uľavia tieto potraviny, ktoré máme mnohí doma
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. december 2022 21:10