StoryEditorSlaninou či masťou proti COVID-19? Tieto potraviny sú prirodzenými zdrojmi vitamínu D
Nedávno zverejnené výsledky štúdie medzinárodnej skupiny vedcov naznačujú, že riziko ochorenia a úmrtia na COVID-19 klesá so zvyšujúcou sa hladinou vitamínu D.
Vitamín D je pre zdravie a imunitu veľmi prospešný, ale predávkovanie môže byť pre organizmus toxické. Ideálne je, ak ho telu dodáte prostredníctvom vhodného jedálnička a dostatočného slnečného žiarenia.
Za bezpečnú dennú dávku vitamínu D je považované množstvo maximálne 4000 IU, teda 100 mikrogramov. Čo sa týka špeciálnych prípravkov, tie by vám mal predpísať lekár a treťou zásadou je pravidelná kontrola hladiny vitamínu D v krvi.
Ako doplniť množstvo vitamínu D prirodzene, si pozrite v galérii:
01 - Modified: 2021-03-01 08:00:45 - Feat.: 0 - Title: Mäso so zemiakmi či s ryžou? Štúdia dokazuje, čo riskujete nesprávnou kombináciou jedál
02 - Modified: 2020-10-30 08:56:14 - Feat.: 0 - Title: Sú lacné a liečia. Viete vôbec, aké množstvo benefitov ukrývajú obyčajné zemiaky?
03 - Modified: 2020-05-13 19:13:22 - Feat.: 0 - Title: Hrozba na tanieri v období koronavírusu? Toto sú najhoršie jedlá, ktoré si môžete vybrať
01 - Modified: 2024-12-20 11:44:06 - Feat.: - Title: Nezneužijeme pokles DPH, sľubuje poľnohospodárska a potravinárska komora po rokovaní s Ficom
02 - Modified: 2024-12-14 06:30:00 - Feat.: - Title: Týchto sedem každodenných vecí brzdí vaše chudnutie
03 - Modified: 2024-12-13 17:11:56 - Feat.: - Title: Prezident podpísal zákon na zriadenie webu na porovnávanie cien potravín, má byť opatrením proti inflácii
04 - Modified: 2024-12-13 16:48:27 - Feat.: - Title: Prezident podpísal novelu zákona o DPH, zahŕňa aj nižšiu sadzbu na bezlepkové potraviny. Čo sa zmení?
05 - Modified: 2024-12-13 16:38:46 - Feat.: - Title: Na prácu v gastre už netreba osvedčenie spôsobilosti. Povinnosť ruší zákon, ktorý podpísal Pellegrini