Jaroslav Žídek, šéfkuchár v Grand Hoteli River Park v Bratislave
“Hosť sa môže samozrejme spýtať na čokoľvek a my vždy spravíme všetko, čo je v našich silách, aby sme mu vyšli v ústrety," hovorí šéfkuchár Grand Hotela River Park. Medzi požiadavky, ktoré niekomu môžu pripadať nevhodné, však zaraďuje nasledovné:
"My, šéfkuchári, ich dostávame pomerne často, a takou požiadavkou je napríklad: nech mi šéfkuchár niečo urobí. Toto je naozaj častá požiadavka a áno, niektorých hostí poznám natoľko, že už viem, čo majú radi, ale často nemôžem tušiť, na čo má hosť práve dnes chuť,“ upozorňuje jeden z najznámejších českých šéfkuchárov pôsobiacich na Slovensku.
Ako kuchár a šéfkuchár pôsobil vo viacerých krajinách, ako Česko, Švédsko, Dánsko, Nórsko, Anglicko, Taliansko, Francúzsko, Španielsko a Slovensko. Od roku 2003 do roku 2011 pôsobil v reštaurácii Camouflage v Erdödyho palác na Ventúrskej ulici, ktorá získala viacero ocenení a v roku 2012 si otvoril reštauráciu v hoteli Albrecht.
Od februára 2017 pôsobí ako šéfkuchár reštaurácie Riverbank, ktorá je súčasťou bratislavského hotela Grand Hotel River Park. Na jeho konte sú tri ocenenia ako Gurmán Award, je autorom troch kníh a diváci ho poznajú aj z televíznych obrazoviek.
Ďalšou takou požiadavkou je, keď od zákazníka počuje požiadavku v znení: “Bol som na dovolenke, napríklad v Japonsku, a tam som jedol toto – urobíte mi to, prosím?”, prípadne poznámky typu: “Ja to robím inak”.
„To je samozrejmé, každý z nás predsa varí inak. No a keďže jedlá v Riverbank Restaurant pripravujeme z čerstvých sezónnych ingrediencií, prekvapí nás aj otázka v decembri: prečo už nemáte marhuľové knedličky?” - dodáva na záver Jaroslav Žídek.
Rady a usmernenia od ďalších známych slovenských šéfkuchárov nájdete na ďalšej strane.
01 - Modified: 2022-08-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Šéfkuchár Nomy pre Prečo nie?!: Najťažšie je stále hľadať inšpiráciu a mať otvorenú myseľ
02 - Modified: 2022-07-23 06:50:45 - Feat.: 0 - Title: Cola za 13 eur, burger za 30 a lehátko za 500. Ibiza šokuje turistov extrémnymi cenami
03 - Modified: 2022-07-09 07:00:00 - Feat.: 0 - Title: Známi šéfkuchári radia, ako si v kuchyni poradiť s infláciou: S týmito zaručenými tipmi ušetríte najviac
04 - Modified: 2022-06-12 15:35:03 - Feat.: 1 - Title: Šéfkuchár Záhumenský: Na Slovensku máme reštaurácie, ktoré si zaslúžia Michelinovu hviezdu. V Taliansku som sa najlepšie najedol v bistre
01 - Modified: 2025-12-25 23:18:59 - Feat.: - Title: Rarita strednej Európy: Vodný kolový mlyn v Jelke je tým dedičstvom, ktoré môžeme hrdo ukazovať svetu
02 - Modified: 2025-12-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Hĺbkové vylepšenia pre jedno z najlacnejších áut na trhu. Poznáme už aj slovenské ceny
03 - Modified: 2025-12-22 11:25:02 - Feat.: - Title: Tunel Višňové je otvorený: Keď ho začali stavať, neexistoval Google ani smartfóny. Pozrite, čo všetko sa za ten čas zmenilo
04 - Modified: 2025-12-21 20:13:16 - Feat.: - Title: Poľský minister zahraničia kritizoval postoje Slovenska k zdrojom energie z Ruska
05 - Modified: 2025-12-21 19:00:00 - Feat.: - Title: Slovensko síce upadá, ale dobre sa tu žije