Podporuje imunitu
Kapusta je plná probiotík, látok prospešných pre náš imunitný a tráviaci systém. Podiel vlákniny a vody v ňom pomáha predchádzať zápche a udržovať v rovnováhe tráviaci trakt. V črevách na seba nabaľuje žlčové kyseliny, cholesterol a karcinogény.
Naštartuje pravidelné vyprázdňovanie, a môže tak pomôcť predísť zápche, obezite, cukrovke, hemoroidom, ale aj srdcovým chorobám či rakovine. Kapusta alebo šťava vylisovaná z neho zaberá proti kŕčom, skvelo posilňuje organizmus a imunitu.
Ideálne je zjesť aspoň jednu misku denne. Šťava či odvar s medom sa používa aj pri prepuknutí zápalu hrtana, priedušiek a ďalších ochorení dýchacích ciest, či už ako nápoj alebo v podobe kloktadla.
Šťava s medom
Pre ľahšiu konzumáciu skúste kapustovú šťavu zjemniť pridaním medu, zriediť ľubovoľným množstvom vody alebo mrkvovej šťavy. Nápoj uľavuje pri zápalových chorobách tráviaceho traktu, účinkuje protiskleroticky, detoxikačne a pomáha pri kožných problémoch.
*Článok vznikol pre časopis Tina.
