StoryEditor

Šéfkuchár Ram Yadav tu našiel nový domov, lásku a prácu snov: Bryndza a jazyk boli výzvou už od začiatku

10.08.2024, 00:00
  • Vášeň pre varenie má v sebe od detstva. A hoci pochádza z Indie, práve na Slovensku našiel svoj domov, odštartoval biznis a založil rodinu.
  • Ram Yadav nám prezradil, čo ho u nás najviac prekvapilo, ako vidí Slovákov a medzery našej gastronómie.
  • Prečítajte si inšpiratívny rozhovor publikovaný v HN magazíne.

Ako dlho žijete na Slovensku?

Na Slovensko, konkrétne do Bratislavy, som prišiel už v roku 2010. Po príchode som začal pracovať v Boteli Marina. Neskôr som sa dozvedel, že sa tu otvára reštaurácia Fou Zoo, stretol som sa s hlavným šéfkuchárom a generálnym manažérom, ktorí mi ponúkli prácu. Ostal som tam osem rokov.

image

Folkloristka o deformácii návrhárov "tradičných" prvkov a politikoch, ktorí ich bez zmyslu a vkusu zneužívajú

Odkiaľ vzišla vaša vášeň k vareniu?

Sníval som o tom od detstva. Pochádzam z kuchárskej rodiny, odmalička som mal blízky vzťah k vareniu. Mama bola hlavným kuchárom v našej rodine, často nás zapájala do prípravy jedál už ako deti. U nás sú všetci kuchári. Celá rodina, dokonca celá dedina. Rozhodnutie stať sa profesionálnym šéfkuchárom prišlo až neskôr. Ovplyvnili ma aj strýkovia, skúsení šéfkuchári, vďaka nim som získal základy a pochopil, čo zahŕňa práca v kuchyni. Ukázali mi cestu a pomohli si uvedomiť, že aj ja môžem dosiahnuť úspech v tejto oblasti. Jeden z nich je na Slovensku a pomáha nám v Bistre na Miletičovej.

image

Wasabi krevety FOTO: Archív Rama Yadava

Takže vaším snom bolo stať sa kuchárom?

Mojím snom bolo otvoriť si reštauráciu v Indii, túžil som však aj objavovať nové krajiny a ich kulinárske tradície, uplatniť sa v Amerike, Kanade alebo v Londýne. Myšlienka pôsobiť v zahraničí ma vždy fascinovala. Veril som, že mi poskytne príležitosť získať skúsenosti a zručnosti, ktoré by som mohol priniesť domov alebo uplatniť vo svete. Skúsil som teda šťastie v Európe, čo ma priviedlo na Slovensko, ktoré som bral ako odrazový mostík. Získal som prácu v bratislavskom hoteli Marina na Dunaji, postupne som si však Bratislavu a Slovensko zamiloval. A odkedy mám priateľku odtiaľto, už sa mi tam ani nechce ísť. Poprosila ma, aby som ostal, tak som ostal (úsmev).

Len tak?

Len tak (úsmev). Zostal som na Slovensku kvôli nej, nechcela odísť.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-07-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Spisovateľka a novinárka Aleksandra Wojtaszek: Chorváti majú skvelý, i keď niekedy čierny humor 02 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 03 - Modified: 2024-04-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Výtvarníčka Jana Bednárová: Keď prídem z Indie, nevidím u nás žiadny problém 04 - Modified: 2024-01-01 07:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bádateľka Madeline Vadkerty: Mám u vás čo skúmať milión rokov
01 - Modified: 2024-11-02 09:05:00 - Feat.: - Title: Prvým románom vyvolal škandál a komunisti spozorneli. Josef Škvorecký literatúrou naprával aj povesť manželky 02 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete? 03 - Modified: 2024-10-31 11:37:07 - Feat.: - Title: Musí to ísť jednoduchšie! Revolúciu vo fotografovaní odštartoval George Eastman v maminej kuchyni 04 - Modified: 2024-10-30 16:47:23 - Feat.: - Title: Koniec štvorročného konfliktu: India a Čína stiahli jednotky z dvoch sporných hraničných oblastí v Himalájach 05 - Modified: 2024-10-29 23:00:00 - Feat.: - Title: O ministerstve pravdy a tých, ktorí keď sa vzoprú, zmiznú. Prečo nás 1984 od Orwella desí viac ako horory?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. november 2024 22:10