Ako dlho žijete na Slovensku?
Na Slovensko, konkrétne do Bratislavy, som prišiel už v roku 2010. Po príchode som začal pracovať v Boteli Marina. Neskôr som sa dozvedel, že sa tu otvára reštaurácia Fou Zoo, stretol som sa s hlavným šéfkuchárom a generálnym manažérom, ktorí mi ponúkli prácu. Ostal som tam osem rokov.
Odkiaľ vzišla vaša vášeň k vareniu?
Sníval som o tom od detstva. Pochádzam z kuchárskej rodiny, odmalička som mal blízky vzťah k vareniu. Mama bola hlavným kuchárom v našej rodine, často nás zapájala do prípravy jedál už ako deti. U nás sú všetci kuchári. Celá rodina, dokonca celá dedina. Rozhodnutie stať sa profesionálnym šéfkuchárom prišlo až neskôr. Ovplyvnili ma aj strýkovia, skúsení šéfkuchári, vďaka nim som získal základy a pochopil, čo zahŕňa práca v kuchyni. Ukázali mi cestu a pomohli si uvedomiť, že aj ja môžem dosiahnuť úspech v tejto oblasti. Jeden z nich je na Slovensku a pomáha nám v Bistre na Miletičovej.
Takže vaším snom bolo stať sa kuchárom?
Mojím snom bolo otvoriť si reštauráciu v Indii, túžil som však aj objavovať nové krajiny a ich kulinárske tradície, uplatniť sa v Amerike, Kanade alebo v Londýne. Myšlienka pôsobiť v zahraničí ma vždy fascinovala. Veril som, že mi poskytne príležitosť získať skúsenosti a zručnosti, ktoré by som mohol priniesť domov alebo uplatniť vo svete. Skúsil som teda šťastie v Európe, čo ma priviedlo na Slovensko, ktoré som bral ako odrazový mostík. Získal som prácu v bratislavskom hoteli Marina na Dunaji, postupne som si však Bratislavu a Slovensko zamiloval. A odkedy mám priateľku odtiaľto, už sa mi tam ani nechce ísť. Poprosila ma, aby som ostal, tak som ostal (úsmev).
Len tak?
Len tak (úsmev). Zostal som na Slovensku kvôli nej, nechcela odísť.
Zostáva vám 84% na dočítanie.